Wat is een koolhydraatarm dieet?

Koolhydraatarme recepten is het thema van deze website, maar wat houdt een koolhydraatarm dieet nu precies in? Een koolhydraatarm dieet heeft namelijk heel veel te maken met recepten zonder koolhydraten.

In dit artikel lees je er alles over.

 

Afvallen met een koolhydraatarm dieet en recepten

 

Koolhydraten

Wat zijn koolhydraten ook alweer? Eerder al is er een artikel over koolhydraten geschreven. Kort gezegd komt het erop neer dat koolhydraten een van de drie voedingsstoffen zijn die je dagelijks als calorieën binnenkrijgt (de overige twee zijn vetten en eiwitten).

Koolhydraten zijn over het algemeen niet slecht, zolang ze maar natuurlijk zijn. Als je natuurlijke producten met goede koolhydraten eet, blijft je gewicht op peil en je gezondheid in balans. Je eet namelijk net zoveel eiwitten, vetten als dat je koolhydraten nodig hebt om je interne weegschaal niet te doen doorslaan.

Maar helaas zitten in veel producten ongezonde koolhydraten. Het zijn die koolhydraten die in suiker en uiteindelijk in vet worden omgezet als je er teveel van binnenkrijgt. En dat is niet moeilijk, want veel voeding zit barstensvol met die ongezonde koolhydraten.

Diverse dieetgoeroe’s, waaronder Robert Atkins, hebben zich gespecialiseerd in afvallen met een koolhydraatarm dieet: oftewel veel koolhydraatarme recepten nuttigen.

 

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet?

Er zijn verschillende varianten van het koolhydraatarme dieet in de omloop. Het komt bij al die diëten ongeveer op hetzelfde neer, namelijk deze uitgangspunten:

  • Slechte koolhydraten dien je zoveel mogelijk te laten staan;
  • Je voeding bestaat uit een juiste balans van eiwitten, vetten en koolhydraten;
  • Ongezonde voeding – met veel onnatuurlijke koolhydraten (suikers) – wordt overgeslagen;
  • Je bereidt speciale koolhydraatarme recepten, waarbij je uitsluitend koolhydraatarme producten gebruikt;
  • Eiwitten mag je meer gaan eten;
  • Met vet blijf je voorzichtig.

Een koolhydraatarm dieet volg je me één doel: afvallen. Er zijn echter tal van positieve bijwerkingen. Zo zal je lekkerder in je vel komen te zitten als je meer koolhydraten eet. Je valt af, dus raakt gemotiveerder. Ook zorgen minder koolhydraten ervoor dat je meer goede energie opneemt in je lichaam, wat weer resulteert in betere prestaties (zowel fysiek als mentaal).

Over het algemeen werkt een koolhydraat simpel. Je maakt gewoon als ontbijt, lunch en diner koolhydraatarme recepten klaar en past op wat je tussentijds eet. Het Atkins-dieet heeft zelfs een geheel eigen lijn aan tussendoortjes, die zogenaamd koolhydraatarm zijn en die je dus door de dag heen mag eten.

 

Koolhydraatarme recepten

Daar is dus de overlap tussen koolhydraatarme recepten en een koolhydraatarm dieet. Wat dat betreft ben je al goed op weg als je minder koolhydraten eet. Grote kans dat je daardoor al veel gewicht bent verloren.

Is het niet je doel geweest, maar wil je wel afvallen? Dan kun je nu makkelijk de knop omzetten door nog meer recepten zonder koolhydraten te gaan bereiden.

 

Hoe succesvol is een koolhydraatarm dieet?

Wie wil afvallen zal ongetwijfeld weten dat het een hele toestand kan zijn om een goed dieet te vinden. Een goed dieet is een dieet waarmee je doelgericht afrekent met overgewicht, wat makkelijk te volgen is, een blijvend resultaat oplevert en ook nog eens zorgt dat je lekker kan blijven eten. Die succesfactoren vind je allemaal terug in het koolhydraatarme dieet.

In Nederland vallen jaarlijks duizenden mensen af door gewoon op koolhydraten te letten. Vaak volgen zij niet eens een bewust dieet.

 

Makkelijk te volgen

Waarom is een koolhydraatdieet makkelijk te volgen? Simpel, neem deze website als voorbeeld! Op het internet zijn honderden, duizenden recepten terug te vinden. Of je nu op zoek bent naar koolhydraatarme recepten met vlees, vis of vegetarisch, er is voor iedereen wel wat te vinden. Met een paar muisdrukken ben je al een heel eind.

 

Blijvend resultaat

Minderen met koolhydraten doe je niet zomaar. Je leert het jezelf aan. Dat garandeert dan ook dat je gewicht blijvend verdwijnt. Je rekent af met de slechte gewoonte die je zo dik heeft laten worden en omarmt je nieuwe manier van leven. De verloren kilo’s blijven er dus echt af.

 

Lekker blijven eten

Wie beweert dat een dieet volgen vooral afzien is, zit er naast. Er zijn zoveel lekkere koolhydraatarme recepten te vinden, dat het achterhaald is dat je op een houtje moet bijten tijdens je dieet. Nee hoor, jij kan gewoon lekker door blijven eten. Er zijn namelijk heerlijke koolhydraatarme recepten, ook voor de normaal zo ongezonde tussendoortjes als taart, koek en snoep.

Koolhydraatarm recept voor tussendoortje

 

Combineer de recepten op deze pagina met een dieet

Wil jij het optimale uit je koolhydraatarme leven halen? Combineer dan de recepten van deze pagina met een goed koolhydraatarm dieet. De kans is groot dat jij binnen heel korte tijd aardig wat gewicht verloren bent.

Bewaren

65

No Responses

Write a response