Tonijn met koriandersalsa en sesamzaad

Vis hoort thuis in de koolhydraatarme keuken. Mede vanwege de vele eiwitten en omega 3 vetzuren is vis een zeer welkome toevoeging aan ieder dieet. Dit recept voor tonijn zal je dan ook zeker bevallen.

In principe kun je de tonijn ook vervangen door andere vissoorten. Het is maar net wat jij lekker vindt.

 

Je hebt nodig:

  • 4 flinke stukken tonijn
  • 120 gram sesamzaad
  • 100 gram rucolablaadjes
  • Voor de salsa
  • 2 tomaten (waarvan het zaad verwijderd is), in blokjes
  • 1 grote teen knoflook (geknepen)
  • 2 eetlepels fijngehakte verse blaadjes koriander
  • 2 eetlepels (extra vergine) olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap

 

Bereidingswijze

Snijd de moten tonijn elk in drie stukken. Leg een bakpapier op het aanrecht en strooi hier het sesamzaad op. Haal de tonijnstukken hier doorheen tot ze lekker bedekt zijn met sesamzaad.

Leg de moten nu een kwartiertje koud in de koelkast.

Begin met de salsa door in een kom de tomaat, koriander, knoflook, limoensap en olie te mengen. Zet de kom ook in de koelkast. Dek deze goed af.

Giet een beetje vergine olijfolie in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Bak de stukken tonijn er gedurende 2 minuten per kant in (het beste kun je het in twee keer bakken, dus 2 tonijnstuks per keer).

De tonijn moet nog donkerroze in het midden zijn, dus haal hem er wel op tijd weer vanaf.

Haal de tonijn uit de pan en laat ze lekker uitlekken op een stukje keukenpapier. Deel de rucola op over vier borden en schik de stukken tonijn er op een nette manier overheen. Dien op met de salsa.

 

Voedingswaarde

Per portie: 2 gram koolhydraten, 26 gram eiwitten, 36 gram vet, 2 gram voedingsvezels, 45 mg cholesterol, 403 calorieën (1696 kJ).

 

Meer recepten

Heb jij zin in meer van dit soort recepten? Dan moet je de Afslank Receptenbijbel eens een kans geven. Bezoek de website om meer over dit boek te weten te komen of bekijk onze uitgebreide review.

2

No Responses

Write a response

Inline
Inline