Taartjes met gerookte zalm

Zalmtaartjes gaan er vaak in als zoete koek. Ze zijn lekker voor tussendoor, maar je kunt ze ook prima (als bijgerecht) serveren tijdens het diner. De invulling laat ik verder aan jou over.

Hieronder volgt het recept!

 

Wat heb je nodig?

  • 300 gram gerookte zalm (in smalle reepjes)
  • 60 gram kappertjes
  • 6 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 250 gram roomkaas, zacht geroerd
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels verse dille (fijn gehakt)
  • 2 eetlepels citroensap

 

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng hierin de roomkaas met de beide soorten mosterd, de dille en het citroensap. Zet deze kom afgedekt in een koelkast.

Steek (met behulp van een geschulpt uitsteekvormpje) uit elk velletje deeg cirkels van 10 cm in de doorsnede. Leg ze dan op de bakplaat en prik het deeg een paar keer met een vork in.

Dek af en plaats voor 10 minuten in de koelkast.

Bak de bodems in portiers gedurende 7 minuten. Haal ze dan uit de oven en druk met een lepel het midden van elk deegrondje plat. Zet ze weer terug in de oven en laat ze dan nog 5 minuten bakken tot het deeg goudgeel kleurt.

Laat ze afkoelen en smeer dan op elk deegrondje het roomkaasmengsel. Schil daar vervolgens de reepjes zalm overeen en garneer met enkele kappertjes.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 15 gram koolhydraten, 6 gram eiwit, 15 gram vet, 0,5 gram voedingsvezel, 25 mg cholesterol en 210 calorieën (869 kJ).

 

Meer recepten

Ben jij altijd op zoek naar meer lekkere, koolhydraatarme recepten? Dan is het gezonde kookboek ‘de Afslank Receptenbijbel’ iets voor jou. Trakteer jezelf op de ruim 100 gerechten in dit boek om nog meer van koolhydraatarm eten en drinken te genieten!

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

137