Salade van tomaten met basilicum

Frisse salades ben ik gaan waarderen doordat ik koolhydraatarm ben gaan eten. Ik hou ervan om de tijd te nemen voor een maaltijd en zeker in het weekend kook ik uitgebreid. Deze salade met tomaten en basilicum behoort sinds kort tot mijn favorieten. Makkelijk te bereiden en snel klaar dient hij als perfect voorgerecht voor een heerlijke maaltijd.

Maar je kan hem natuurlijk ook als tussendoortje eten of meenemen voor je lunch.

 

Wat heb je nodig?

  • 6 grote, rijpe pruimtomaten
  • 1 rode ui
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 60 gram sliertjes verse basilicumblaadjes

 

Bereidingswijze

Pel en snijd de rode ui in ringen.

Snijd de grote tomaten in vieren. Meng ze in een kom met de rode ui. Doe hier ook de knoflook, basilicumsliertjes en –azijn bij.

Schep het mengsel losjes om en voeg – als je dat lekker vindt – nog wat peper en zout toe.

Laat de salade 10 minuten met rust en schep hem dan over in een schaaltje om te serveren.

 

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten die je helpen afvallen? Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel en ontdek alles over een koolhydraatarme levensstijl.

1

No Responses

Write a response

Inline
Inline