Salade van garnalen met limoen

De combinatie van zeevruchten met citroen is snel gemaakt. Maar juist in een salade geeft het wat extra’s. Ik weet niet wat, maar de geur van garnalen vermengd met citroen of andere citrusvruchten, doen me toch even wegwaaien naar een bestemming aan de Middellandse Zee.

Maar het kan ook zijn dat ik gewoon graag van vakantie droom, natuurlijk.

Hoe dan ook, of je erbij weg droomt of niet, vandaag heb ik een salade van garnalen met limoen voor je.

 

Je hebt nodig

  • 750 gram gekookte (gepelde) garnalen, de staart er nog aan
  • 2 theelepels sliertjes van een limoenschil
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 komkommers (in plakjes gesneden)
  • 4 fijngehakte lente-uitjes
  • 1 eetlepel sliertjes van gesneden citrusblaadjes
  • 15 gram kokosvlokken

 

Voor de dressing

  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel geraspte palmsuiker
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 eetlepel fijngehakte verse korianderblaadjes
  • 1 tot 2 theelepels zoete chilisaus
  • 4 eetlepels limoensap

 

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen in een steelpan gedurende 2 minuten in kokend water. Giet ze dan af en zet ze onder koud water. Giet ze nogmaals af en dep de boontjes goed droog.

De dressing maak je in een klein kommetje. Doe alle ingrediënten hierin en klop met een garde.

Meng de bonen in een grote kom met de lente-ui, de citrusblaadjes, de kokosvlokken, de komkommer en de garnalen.

Schep er dan losjes de dressing doorheen.

Schep de salade over in een grotere slakom en garneer met de sliertjes limoenschil.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 7 gram koolhydraten, 45 gram eiwit, 8 gram vet, 3 gram voedingsvezel, 350 mg cholesterol en 285 calorieën (1200 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer inspiratie op doen en de lekkerste koolhydraatarme gerechten op tafel zetten voor ontbijt, lunch en diner? Doe dan je voordeel met de ruim 100 recepten in de Afslank Receptenbijbel. Stuk voor stuk koolhydraatarm, gezond én heel erg lekker.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

134