Rundvlees met paksoi

Rundvlees is een lekker ingrediënt, waar je nog best wat kanten mee uit kunt. Je komt in veel rundvleesgerechten al snel uit in de Aziatische keuken. Maar dat is geen straf. Zeker niet, want behalve erg lekker is deze keuken ook nog eens vreselijk gezond (en koolhydraatarm).

Dat wordt wederom bewezen met dit gerecht op basis van rundvlees en paksoi.

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram rundvlees in reepjes
  • 1 struik paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zoete sherry
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels verse basilicum (fijn gehakt)
  • Olie

 

Bereidingswijze

Begin met het spoelen van de paksoi. Laat hem goed uitlekken. Snijd dan de bladen in brede repen en de stelen in wat smallere reepjes.

Verhit een wok op een hoog vuur. Giet hier olie in en spreid de olie goed uit over de pan. Doe er dan de knoflook in en roerbak die gedurende 30 seconden.

Doe nog wat olie in de wok en voeg het vlees er in kleine porties aan toe. Roerbak het vlees zo’n 3 minuten tot het bijna gaar is. Neem het vlees dan uit de wok.

Roerbak vervolgens de paksoi in de pan tot deze goed geslonken is en doe dan het rundvlees er weer bij. Doe ook de sojasaus en sherry in de pan en roerbak het nog even en laat dan sudderen tot het vlees helemaal gaar is.

Schep tot slot de sesamolie en basilicum door het gerecht en serveer het.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 0,5 gram koolhydraten, 60 gram eiwitten, 40 gram vet, 1 gram voedingsvezel, 42 mg cholesterol en 190 calorieën (790 kJ).

 

Meer koolhydraatarme gerechten?

Krijg jij ook geen genoeg van al die lekkere, koolhydraatarme gerechten? Lees dan onze review van hét kookboek van dit moment! Laat je verrassen door de ruim 100 recepten die je hierin worden aangereikt.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

96