Rundvlees in sojasaus

Gerechten kunnen (ook koolhydraatarm) heel erg simpel zijn. Dit gerecht voor rundvlees in sojasaus is er een van. Vooral de sojasaus geeft het gerecht een Aziatisch karakter.

Ik vind rundvlees altijd erg lekker, zo ook het runderstoofvlees in dit recept. Het is lekker om dit gerecht te serveren met bloemkoolrijst. Zo houd je het koolhydraatarm, maar raak je net wat voller.

 

Je hebt nodig:

  • 700 gram mager runderstoofvlees (in blokjes)
  • 375 ml rundvleesbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • Een halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 5 eetlepels donkere sojsaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 4 gehakte teentjes knoflook
  • 8 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, fijn geraspt
  • 2 anijssterren

 

Bereidingswijze

Zorg dat je een zuurbestendige kom klaar hebt staan. Doe hier het vlees in. Meng in een andere kom de sojasaus met de azijn en honing.

Giet dit mengsel over het rundvlees en dek de schaal af met plastic folie. De marinade moet minstens 2, maar liefst meer uur de tijd krijgen om in het vlees te trekken.

Giet het vlees dan af en bewaar de marinade!

Dep de vleesstukjes droog met een keukendoek.

Neem een pan en doe hier 1 eetlepel olie in. Bak er het vlees in. Dit doe je het beste in 3 porties. Bak elke portie 4 minuten tot ze goed bruin is.

Haal het vlees dan uit de pan en doe de resterende olie erin. Bak de knoflook, lente-ui, steranijs, kruidnagel en gember er gedurende 1 tot 2 minuten in. Het mengsel begint dan heerlijk te ruiken, als het goed is!

Doe het vlees in de pan en voeg de marinade toe. Doe ook de rundvleesbouillon en de wijn erbij. Breng het geheel roerende aan de kook en draai het dan laag. Laat nog zo’n 75 minuten smoren.

Neem dan het deksel van de pan en laat het dan nog een kwartiertje sudderen tot het vlees gaar is. De saus dient stroperig te zijn!

Eventueel kun je nog wat extra stukjes lente-ui toevoegen ter garnering.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 12 gram koolhydraten, 37 gram eiwitten, 20 gram vet, 0,5 gram voedingsvezel, 117 mg cholesterol en 400 calorieën (1660 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij ook ervaren wat de koolhydraatarme keuken voor jou in petto heeft? Lees dan onze uitgebreide review van het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel.

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

10

No Responses

Write a response