Romige zeebanket met knoflook

Vond je de vorige zeebanketcurry ook zo lekker? Dan ga je vast en zeker ook smullen van dit recept voor romige gestoofde zeebanket, met extra knoflook. De ingrediënten zijn anders dan het vorige gerecht, waardoor je gerust twee keer per week een zeebanket op tafel kunt zetten. Je bent nu immers toch bezig!

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram stevige witvisfilets
  • 12 coquilles (met koraal)
  • 500 gram rauwe garnalen
  • 6 langoustines
  • 50 gram boter
  • 1 fijngehakte ui
  • 5 tot 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 ml witte wijn
  • 500 ml slagroom
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels bladpeterselie (gehakt)
  • 1,5 eetlepel Dijonmosterd

 

Bereidingswijze

Neem de coquilles en snijd aders, harde witte spierstukjes, vliezen en dergelijken weg. Snijd vervolgens ook de vis in blokjes van circa 3 tot 4 cm. Snijd de koppen van de langoustines af en knop ze met een schaar langs de rand van de staart los. Zo kun je de staart openklappen en het vlees eruit halen. Snijd dat vlees doormidden.

Pel de garnalen en verwijder de grauwe darm uit de rug. Ze de coquilles, stukjes vis en garnaal even in de koelkast. Dek goed af.

Neem een koekenpan en smelt hier op laag vuur wat boter in. Fruit de knoflook en de ui 2 minuten. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt!

Giet de witte wijn nu in de pan. Laat het mengsel 4 minuten koken tot het is ingekookt. Roer er dan de slagroom, Dijonmosterd en citroensap doorheen. Laat het nu 5 tot 6 minuten sudderen tot het mengsel met de helft is ingekookt.

Doe de garnalen in een pan. Laat ze 1 minuut bakken. Voeg de langoustinevleesstukjes toe en kook deze mee tot ze wit zijn, ongeveer een minuut. Doe de vis erbij en laat nog 2 minuten koken.

Voeg dan ook de coquilles toe. Laat 1 tot 2 minuten op het vuur staan. Zorg dat alles goed gaar is, maar pas op dat je het niet te lang laat staan. Daarmee kan het vlees van de vis taai worden!

Schep de peterselie door de pan en dien het op. Eventueel breng je het geheel nog wat op smaak met peper en zout.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 4 gram koolhydraten, 39 gram eiwitten, 46 gram vet, 1 gram voedingsvezel, 316 gram cholesterol, 585 calorieën (2460 kJ).

 

Meer recepten

Ben jij continu op zoek naar de lekkerste koolhydraatarme recepten? Dan zijn er weinig kookboeken die je echt goed verder helpen. De meeste kookboeken richten zich op vetarme recepten of juist recepten met weinig calorieën. Wat jij nodig hebt is de Afslank Receptenbijbel, een uitgebreid kookboek met meer dan 100 recepten. Lees onze review over dit boek en doe het jezelf cadeau. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

2

No Responses

Write a response