Mosselen in wijn met citroengras en basilicum

Zeevruchten staan goed bekend. Ze zijn gezond, zitten boordevol voedingsstoffen en heel veel eiwitten. Daarmee zijn ze ideaal voor in een koolhydraatarm recept. Zo ook dit heerlijke recept, dat in het mosselseizoen zeer goed tot zijn recht zal komen (maar ook daarbuiten prima te versmaden is).

 

Je hebt nodig:

  • 1 kilo mosselen
  • 1 ui (gehakt)
  • 4 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 30 gram verse (Thaise) basilicumblaadjes (grof gehakt)
  • 2 stengels citroengras, alleen het wit (fijngehakt)
  • Een halve theelepel fijngehakte rode chilipeper
  • 250 ml witte wijn

 

Bereidingswijze

Maak de mosselen goed schoon en haal de baarden weg. Laat ze daarna weken in een kom koud water. Na 10 minuten giet je de mosselen af en gooi je de geopende mosselen weg. Ook exemplaren die niet meteen dichtgaan na een stevige tip gooi je weg.

Neem een wok en verhit hier de olie in. Bak zowel de ui, het citroengras, de chilipeper als de knoflook gedurende 4 minuten op een matig vuur.

Voeg de wijn en vissaus toe en laat de wokinhoud 3 minuten koken.

Schep de mosselen in de wok en leg het deksel erop. Draai het vuur zo hoog mogelijk en stoom de mosselen gedurende 4 minuten. De mosselen moeten openstomen. Maar let op dat je niet te lang stoomt!

Gooi de exemplaren weg die nog gesloten zijn.

Voeg de gehakte basilicum toe en schep de mosselen nog een keer om alvorens ze op te dienen.

 

Voedingswaarde

Per portie: 1,5 gram koolhydraten, 13 gram eiwitten, 5 gram vet, 0 gram voedingsvezel, 30 mg cholesterol en 302 calorieën (1271 kJ)

 

Meer recepten?

Ben jij continu op zoek naar de meest gevarieerde en gezonde koolhydraatarme recepten? Ben je op zoek naar recepten die je helpen bij het afvallen, maar die ook zorgen voor een verlaging van je bloeddruk en cholesterol? Dan moet je de Afslank Receptenbijbel zeker eens een kans geven.

 

9

No Responses

Write a response