Kruidige kokoscustard

Zelf was ik nooit echt fan van kokos in mijn eten. Tot ik de koolhydraatarme keuken leerde kennen en het vaker begon te eten (eerder uit noodzaak dan dat ik het echt lekker vond). Maar intussen kan ik de smaak van kokos wel waarderen en besef ik dat het een goede toevoeging is om recepten net wat extra smaak te geven. Kokos komt in deze kruidige kokoscustard dan ook heel goed tot zijn recht. Een lekker dessert recept met slechts 3 tot 4 gram koolhydraten per portie!

 

Wat heb je voor 4 personen nodig?

  • 1 kaneelpijpje
  • Een halve theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 theelepel met kruidnagels (heel)
  • 150 gram kokosmelk
  • Ca 65 gram palmsuiker (gehakt), stevia of andere zoetstof
  • 1-2 kleine eieren, losgeklopt
  • 1 eierdooier, losgeklopt

Bereidingswijze

Ze de oven aan op 160 graden en doe alle specerijen, 2,5 dl water en de slagroom in een grote pan. Breng dit aan de kook op een middelhoog vuur en laat het vuur vervolgens minderen. Laat het mengsel 5 minuten goed in elkaar trekken. De specerijen geven op die manier hun smaak af aan al het vocht.

Doe de kokosmelk en de palmsuiker in een pan en zet deze op het vuur. Roer net zolang tot de suiker is opgelost.

Klop de eieren en dooiers samen. Giet het kruidige mengsel uit de pan over de eieren en roer het allemaal goed door elkaar heen.

Doe het mengsel door een zeef en filter zo de hele specerijen en kruiden eruit. Je houdt nu het custardmengsel over.

Doe het custardmengsel in 4 soufflébakjes met 1,25 dl inhoud. Zet ze vervolgens in een braadpan en giet daar kokend water in totdat het halverwege de zijkanten van de bakjes komt!

Zet dit geheel gedurende 45 minuten in de oven.

Haal de kokoscustards uit de oven en prik erin met een vork. Zo kun je nagaan of ze goed stevig zijn.

Serveer ze, als dat het geval is, warm of koud.

 

Tip: wil je langer genieten van deze custards? Maak er dan meer en bewaar ze tot circa 3 dagen in de koelkast.

 

Meer van dit soort recepten? Lees onze bevindingen met de Afslank Receptenbijbel in onze uitgebreide review.

3

2 Responses

  1. Marga Spaans-Vlam
    september 22, 2017
    • Theo
      september 28, 2017

Write a response

Inline
Inline