Koolhydraatarme tompoucen

Afzien op Koningsdag? Helemaal niet! Met een beetje aanpassing is de oranje tompouce ook voor jou weggelegd. Met amper 6 gram koolhydraten. Ik heb dit recept op diverse websites gevonden en het naar eigen smaak aangepast. Hopelijk vind je het wat!

Dit recept is voor 4 tompoucen.

 

Je hebt nodig

Voor de koek

  • alleen het eiwit van 1 ei
  • 100 gram kokosmeel
  • 35 gram gesmolten roomboter
  • 10 gram Sukrin

 

Banketbakkersroom

  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 20 gram Sukrin
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 25 gram arrowroot
  • 2 eidooiers
  • 1,5 gelatineblaadje
  • 50 ml slagroom

 

Glazuur

  • Sukrin Melis
  • Natuurlijke rode kleurstof
  • Bietensap
  • Water

 

Bereidingswijze

Zet de oven alvast aan op 180 graden. 

Neem een kom en meng de koekingrediënten tot een deeg. Rol hey deeg uit en snijd er 8 rechthoekjes in. 

Bak de koekjes circa 20 minuten in de oven.

Ondertussen bereid je het banketbakkersroom door de trramandelmelk en vanille in een pan te verwarmen met sukrin.

Plaats de arrowroot in een bakje. Giet hier voorzichtig wat warme (geen kokende!) melk bij. Roer totdat er een stevig papje ontstaat. 

Doe dit papje in de pan en blijf roeren tot het papje goed is ingedikt.

Haal de pan van het vuur, roer de eidooiers erbij en mix goed door elkaar. Giet het dan op een plat bord uit. 

Doe er wat vershoudfolie over en plaats het in de koelkast.

Tijd om verder te gaan met de slagroom. 

Klop de slagroom stijf en week anderhalf gelatineblaadje in een kommetje met water. 

Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los de blaadjes op in een pannetje met 2 eetlepels water zodra de banketbakkersroom is afgekoeld. Doe de (opgeloste) gelatine in de afgekoelde room en meng de slagroom erdoorheen. 

Neem een bord en giet het hier op uit. Leg er vershoudfolie over en laat het 10 minuten opstijven.

Maak ondertussen het glazuur door de sukrin melis met water en de kleurstof te mengen.

Als de room stevig is, doe je het mengsel in een spuitzak.

Verdeel het daarna over vier van de acht koekjes en leg daar nog een koekje bovenop.

Smeer tot slot het glazuur tot het de bovenkant goed bedekt heeft! Doe hier eventueel nog een klein toefje slagroom bovenop. 

127