Kip laksa

Dit gerecht doet een beetje Indisch aan en dat is niet zo gek, want kip laksa wordt in Aziatische landen veel genuttigd. Je hebt laksapasta nodig voor dit gerecht, maar die maak je in een handomdraai zelf. Met 4,5 gram koolhydraten per portie is dit gerecht met een gerust hart koolhydraatarm te noemen.

 

Wat heb je nodig?

  • 500 gram blokjes kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 90 gram taugé (afgehaald)
  • 15 gram verse korianderblaadjes
  • 3 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 60 gram rijstvermicelli
  • 50 gram gedroogde eiernoedels
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 10 door midden gesneden peultjes

 

Voor de lakspasta

  • 1 grote ui, grof in stukken gehakt
  • 2 cm verse gember (julienne gesneden)
  • 2 eetlepels milde kerriepasta
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 8 cm verse galanga (geschild en klein gesneden)
  • Het wit van 1 citroengrasstengel (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode chilipeper (zaad verwijderd), in blokjes gesneden

 

Bereidingswijze

We beginnen met het bereiden van de pasta. Dat is vrij simpel, want je doet alle ingrediënten – behalve de olie en kerriepasta – in een keukenmachine tot er een egale massa ontstaat. Doe er dan de olie bij en draai nog even door.

Schep de pasta vervolgens in een grote wok. Voeg de kerriepaste nu wel toe en roerbak alles op een laag vuur gedurende 1 tot 2 minuten. Je gaat de pasta dan goed ruiken.

Zet het vuur nu hoger en voeg de kip toe. Schep deze 2 minuten door tot de kip bedekt is met de pasta.

Roer de kippenbouillon nu door de pasta heen en breng het langzaam aan de kook. Eenmaal aan het koken laat je het langzaam 10 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is.

Breek de vermicelli in korte stukjes en kook deze en de eiernoedels elk apart 5 minuten in een grote pan met kokend water. Giet ze weer af en spoel ze onder de koude kraan.

Voeg vlak voor het serveren nog de kokosmelk en peultjes toe aan de kip. Laat alles doorwarmen. Verdeel de vermicelli en noedels voor het serveren op en vier verwarmde dienkommen.

Giet de hete laksa eroverheen en garneer met de lente-ui, de korianderblaadjes en taugé.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 4,5 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 9 gram vet, 3 gram voedingsvezel, 65 gram cholesterol, 225 calorieën (945 kJ).

 

Meer recepten

Ben jij altijd op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Gun jezelf dan het beste kookboek van de afgelopen jaren: de Afslank Receptenbijbel. Dit boek staat boordevol met de lekkerste en meest gezonde koolhydraatarme recepten. Waarom de Afslank Receptenbijbel? Lees onze review voor het antwoord op die vraag.

9

No Responses

Write a response