Japanse zalmpakjes

Vis is natuurlijk niet weg te denken uit de koolhydraatarme keuken, maar ook zeker niet uit de Japanse keuken! Wie wel eens in Japan is geweest weet dat ze de viskaart daar tot een volledig nieuw level hebben getild. Vissen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden kun je daar gewoon eten. De Japanse kogelvis is natuurlijk de gevaarlijkste, maar ook meest tot de verbeelding sprekende delicatesse.

Geen kogelvis in dit recept. We beperken ons tot de veiligere zalm. Deze Japanse zalmpakjes mogen niet ontbreken als je Aziatisch aan het koken bent, maar kunnen ook heel smakelijk zijn als bijgerecht.

 

Je hebt nodig

  • 4 zalmmoten (ga uit van 150 gram per stuk)
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 3 cm verse gember
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 lente-uitjes
  • 3 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels tamari
  • Een kwart lepel dashikorrels

 

Bereidingswijze

Zorg dat je vier grote stukken bakpapier hebt waar je de zalm goed in kan vouwen. Verwarm daarna de oven op 230 graden.

Zet een hete grill aan en rooster hierin het sesamzaad lichtjes.

Spoel de stukken zalm af en maak ze met keukenpapier goed droog. Leg elke moot in het midden van een stuk bakpapier.

Snijd de gember in dunne stukjes. Snijd ook de lente-u en bleekselderij in stukjes en in de lengte in lange, smalle reepjes. Plaats een bosje van de reepjes bleekselderij en lente-uitjes op elke moot zalm. Leg hier ook de gemberplakjes bij.

Neem een steelpannetje. Meng hierin de dashikorrels met tamari en mirin. Verhit het pannetje tot de korrels zijn opgelost. Haal het mannetje van het vuur en doe een paar druppels van het mengsel over iedere moot zalm.

Strooi er vervolgens wat sesamzaad overheen. Vouw het bakpapier goed en stevig om de zalm heen tot deze is ingepakt.

Plaats de plakjes op een bakplaat en zet ze gedurende 12 minuten in de oven. Rook de vis tot deze naar wens gekookt is.

Laat de plakjes niet te lang in de oven, want dan kan de zalm uitgaan drogen!

Dien de vis onmiddellijk op nadat deze uit de oven komt.

 

Voedingswaarde

Per portie: 0 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten, 14 gram vet, 0,5 gram voedingsvezel, 85 mg cholesterol, 225 calorieën (935 kJ).

 

Meer recepten

Heb jij behoefte aan meer van dit soort gezonde recepten die je gezondheid ten goede komen? Laat je dan inspireren door het kookboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel. Lees hier onze review van dit boek.

2

No Responses

Write a response

Inline
Inline