Japanse salade met taugé en coquille

Heerlijk die Oosterse recepten. Vorige week introduceerde ik een heerlijke Aziatische noodlesoep. We breiden onze Aziatische keuken verder uit met een lekkere Japanse salade op basis van taugé en coquille.

 

Je hebt nodig:

  • 300 gram verse coquilles (zonder koraal)
  • 100 gram gewassen spinazieblaadjes
  • 50 gram taugé
  • 2 eetlepels sake
  • 1 kleine rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 theelepels geschaafde palmsuiker

 

Bereidingswijze:

Verwijder de vliesjes en harde stukjes, aderen uit de coquilles.

Neem een grillpan en doe daar olie in. Smeer de olie goed uit over de oppervlakte van de pan.

Schroei in deze pan de coquilles gedurende een minuut per kant goed dicht.

Verdeel de taugé, spinazie en paprika over vier dienborden. Schik hier de coquilles bovenop.

Voor de dressing klop je de sake met de limoensap, vissaus en palmsuiker in een kommetje door elkaar. Giet deze over de salade, vlak voor het opdienen.

 

Voedingswaarden

Per portie: 10 gram eiwit, 0,5 gram vet, 3,5 gram koolhydraten, 1,5 gram voedingsvezel, 25 mg cholesterol, 65 calorieën 274 (kJ).

 

Meer salade recepten?

Ben je op zoek naar de lekkerste salade recepten van dit moment? Lees dan de recepten in het boek “De Afslank Receptenbijbel”, een uitgebreid kookboek met meer dan 100 heerlijke recepten.

1

No Responses

Write a response

Inline
Inline