Groene kipkerrie

Ik ben gek op de Indiase keuken (maar op welke keuken ben ik eigenlijk niet gek?) en met name kerrie’s. Kip vind ik altijd erg lekker, zeker op smaak gemaakt met de juiste kruiden en sausjes. Als je koolhydraatarm gaat eten, moet je sowieso veel meer met kruiden gaan doen. Je kan daar eindeloos in variëren en veel smaak mee neerzetten.

Vandaag deel ik daarom deze groene kipcurry met je, want het is een perfect voorbeeld van hoe lekker Indiaas en koolhydraatarm eten is.

 

Wat heb je nodig?

  • 1.000 gram kipfilet (in dikke repen)
  • 200 gram bamboescheuten (in dikke repen)
  • 4 verse citrusblaadjes (in slierten)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 500 ml kokosroom
  • 4 eetlepels groene kerriepasta
  • 100 gram kousenband (in stukken van 5 cm lang)
  • 15 gram verse Thaise basilicumblaadjes

 

Bereidingswijze

Giet 125 ml kokosroom in een wok en breng deze aan de kook. Doe er dan de kerriepaste bij en draai het vuur wat lager. Sudder gedurende 15 minuten totdat alles lekker ruikt en de olie op de room is komen te drijven.

Voeg dan de suiker toe, gevolgd door de citrusblaadjes en de vissaus.

Roer nu de kip en de overige kokosroom door de mix en doe er ook de kousenband en bamboescheuten bij. Laat het geheel een kwartier sudderen en let erop dat de kip goed gaat is.

Schep dan de basilicumblaadjes er doorheen. Serveer dit gerecht bij voorkeur met koolhydraatarme bloemkoolrijst.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 11 gram koolhydraten, 40 gram eiwit, 22 gram vet, 2 gram voedingsvezel, 85 mg cholesterol, 405 calorieën (1698 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer koolhydraatarme gerechten kunnen bereiden waarvan je zeker weet dat ze bij zullen gaan dragen aan je gezondheid? Lees dan eens onze review over het afslankboek van dit moment: de Afslank Receptenbijbel!

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

111