Goed gevulde kippen- en groentesoep

Van jongs af aan ben ik fan van kippensoep met veel groenten. Ik kan me nog goed herinneren hoe we iedere vrijdag aanschoven bij mijn oma, die een hele grote pan had gemaakt.

Tegenwoordig maak ik alleen nog maar soep met weinig tot geen koolhydraten, waar deze goed gevulde kippen- en groentesoep een mooi voorbeeld van is.

 

Je hebt nodig:

2 rijpe tomaten (in blokjes)

1 liter groentebouillon

35 gram ditalini pasta (of een koolhydraatarme variant!)

1 fijngehakte prei

2 kippendijfilets (in blokjes van 2 cm)

1 wortel (in dunne plakjes)

1 eetlepel olie

 

Bereidingswijze

Verhit in een grote steelpan de eetlepel olie en bak er de prei en wortel in, gedurende 4 minuten. Zorg dat de groenten goed zacht zijn, voeg dan de blokjes kippendij toe en bak deze in 2 minuten gaar.

Voeg de pasta toe aan de bouillon en breng aan de kook met de deksel op de pan. Draai het vuur lager en laat het geheel 10 minuten sudderen. De pasta moet in ieder geval gaar zijn.

Voeg de tomaten halverwege de kooktijd toe.

Breng de soep met wat peper en zout op smaak.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 9 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten, 7 gram vet, 2 gram voedingsvezel, 40 mg cholesterol en 173 calorieën (725 kJ).

 

Meer recepten

Kun jij elke dag wel een koolhydraatarm recept gebruiken? Maak dan gebruik van de uitgebreide recepten van de Afslank Receptenbijbel, dé sensatie van dit moment. Je krijgt er complete boodschappenlijstjes en weekmenu’s bij, om je gezondheid een boost te geven en heel veel gewicht te verliezen.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

21

No Responses

Write a response