Gestoofd varkensvlees

Als er een soort vlees is waar ik dol op ben, is het varkensvlees. Misschien denk je dat dit niet het meest gezonde vlees is, maar dat valt best mee. Er zitten nauwelijks koolhydraten in en daarmee past dit recept prima thuis in het rijtje koolhydraatarme recepten.

Een heerlijk gerecht voor in de herfst en winter. Let er wel op dat je vooraf de varkensvlees een nacht moet laten marineren.

 

Je hebt nodig:

  • 800 gram varkenshaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 1,5 eetlepel korianderzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in dunne plakjes
  • 375 ml rode wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker
  • Takjes verse koriander (ter garnering)

 

Bereidingswijze

Vooraf:

Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van circa 2 cm. Bewaar ze in een kom.

Doe de korianderzaadjes in een vijzel en stamp ze fijn. Doe ze vervolgens bij de varkenshaas in de kom en meng goed door elkaar met een halve theelepel. Zet gedurende een nacht in de koelkast om te laten marineren.

 

Neem het varkensvlees uit de koelkast en voeg er bloem aan toe. Schep het geheel goed om.

Neem een grote pan en verhit hierin 2 eetlepels olie. Bak het vlees in kleine porties gedurende 1 tot 2 minuten in. Neem het dan weer uit de pan en bewaar in een kommetje.

Verhit het restant van de olie. Fruit hierin de ui tot deze goudgeel gekleurd is. Voeg nu het vlees weer toe en doe er ook de rode wijn, de kippenbouillon en de suiker bij. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna – goed afgedekt op een laag vuur – nog een uurtje sudderen.

Na een uur haal je het vlees uit de pan. Zet de pan terug op het vuur en laat de inhoud nog een minuut of 4 koken op een hoog vuur. De saus moet ingekookt zijn en lekker dik zijn geworden. Giet deze saus over het vlees.

Garneer het gerecht met takjes koriander.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 30 gram eiwit, 12 gram vet, 2,5 gram koolhydraten, 0 gram voedingsvezel, 65 mg cholesterol, 282 calorieën (1180 kJ).

 

Meer gezonde gerechten

Wil je meer inspiratie op doen om enkele gezonde gerechten op tafel te toveren. Lees dan de review van dit kookboek. Het staat boordevol met recepten en voorziet je van informatie over gezonder leven.

 

3

No Responses

Write a response

Inline
Inline