Coeur à la crème met bosvruchten

Ben jij ook zo’n fan van bosvruchten? Dan is dit toetje echt iets om je vingers bij af te likken! Het gerecht kan ook als tussendoortje dienen of – als je daar zin in hebt – als traktatie op feesten en partijen.

Kortom, zie maar wanneer je het gebruikt!

Hieronder volgt het recept.

 

Je hebt nodig:

  • 100 gram magere ricotta
  • 170 gram bosvruchten, waaronder blauwe bessen, frambozen en aardbeien (vers of uit de vriezer)
  • 1 eiwit
  • 65 gram magere roomkaas
  • 65 gram magere zure room
  • Poedersuiker

 

Bereidingswijze

Klop de roomkaas, zure room en ricotta met 1 eetlepel poedersuiker tot er een glad geheel ontstaat. Klop het eiwit in een schone kom apart op tot het stijf wordt.

Spatel dan het eiwit losjes met een  metalen lepel door het mengsel zure room en kaas.

Bekleed vier aardewerk vormen met een stuk natte kaasdoek. Vul de vormen met het mengsel van kaas en zure room en vouw de rest van het doek over de bovenkant, zodat de vorm goed afgedekt is.

Druk lichtjes aan.

Zet de vormen op een schaaltje en plaats deze minstens 6 uur in de koelkast (hoe langer, hoe beter).

Neem de keukenmachine ter hand en draai hier de helft van de bosvruchten met 1 eetlepel poedersuiker tot een puree. Zeef deze puree goed.

Plaats de crèmes voor het serveren op een dienbord en serveer er ook wat bosvruchten naast. Giet de puree over de crèmes uit en bestuif ze met nog wat extra poedersuiker.

 

Voedingswaarde

Per portie (100 gram): 10 gram koolhydraten, 6 gram eiwit, 8 gram vet, 1,5 gram voedingsvezel, 29 mg cholesterol en 135 calorieën (570 kJ).

 

Meer recepten

Wil jij meer koolhydraatbeperkte toetjes en desserts? Dan bevelen we je het kookboek “de Afslank Receptenbijbel” van harte aan. Hierin vind je meer dan 100 heerlijke gerechten voor elk moment van de dag. Ook aan toetjes kom je niets tekort in dit boek dat je helpt meer te bereiken dan alleen een gezond gewicht. Lees er alles over in onze review!

Lees de review van de Afslank Receptenbijbel

1

No Responses

Write a response