Clafoutis

Clafoutis… kennen jullie het? Een heerlijk Frans nagerecht van kersen, overgoten met een beslag van eieren, suiker en bloem. Helaas past het niet binnen een koolhydraatarm dieet, maar deze terrine comme un clafoutis (zoals een clafoutis) doet dat wel!

  • 2 courgettes in lange dunne plakken
  • 15 kerstomaten, gehalveerd
  • 20 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1/2 bosje bieslook, gehakt
  • 4 eieren
  • 20 cl crème fraiche
  • 120 gr verse kaas (Philadelphia ofzo) op kamertemperatuur
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • En als je het lekker vindt…..ansjovis en/of tonijn uit een blikjeOven voorverwarmen op 180 graden

Bereiding

Klop de eieren met de parmezaanse kaas los. Voeg de verse kaas en de crème fraiche toe. Blijf kloppen tot het een geheel is. Voeg de olijven en bieslook toe. Zout en peper naar smaak. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Leg courgetteplakken op de bodem en leg hier wat tomaatjes op. Schenk wat van het beslag erover. Herhaal tot alles op is, maar eindig met courgette en tomaat. Bak ongeveer 40 minuten in de oven en zet het daarna afgekoeld nog 1 uur in de koelkast. Serveer in plakken.

BRON: Facebook

21

No Responses

Write a response