Bloemkoolpuree

Als kind was ik al gek om bloemkool. Mijn moeder maakte het altijd met een papje, wat het nog lekkerder maakte. Nu kan ik dat papje natuurlijk niet meer gebruiken, want het is niet bepaald koolhydraatarm. Gelukkig ben ik de smaak van  bloemkool ook meer gaan waarderen en lust ik bloemkool ook zonder smaakmakers.

Je kunt met bloemkool heel veel verschillende kanten op. Zo kwam ik het recept van bloemkoolpuree laatst tegen. Misschien is het een mooi alternatief voor aardappelpuree? Ik vind het in ieder geval een lekker recept en deel het graag met je.

 

Je hebt nodig

een grote bloemkool

peper en zout

snufje nootmuskaat.

 

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Deze kook je in ongeveer een kwartier gaar.

Met de staafmixer maal je de bloemkool tot er alleen een puree van overblijft.

Breng de bloemkoolpuree met peper, zout en nootmuskaat op smaak.

11

No Responses

Write a response

Inline
Inline